ГоловнаПолітика

В.о. голови АРМА та його заступник отримали підозру в заволодінні $400 тисяч

Гроші були речовими доказами.

Фото: ssu.gov.ua

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру виконувачу обов'язки голови Нацагентства повернення активів (АРМА) та одному з його заступників.

Вони підозрюються в заволодінні грішми в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України), повідомляється на сайтах Офісу генпрокурораДБР і СБУ. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Їм закидають заволодіння майже 400 тис. доларів, які були визнані речовими доказами у ряді кримінальних проваджень і перебували в управління АРМА. Гроші на підставі підроблених судових рішень переказали на банківські рахунки третіх осіб.

"Замість зберігання в АРМА ці кошти незаконно перевели на банківський рахунок підставної особи. Причому відбулося це внаслідок злочинної змови, в яку вступило керівництво АРМА та приватні адвокати. Кошти вивели на підставі завідома підробленого рішення Печерського суду м. Києва", - йдеться в повідомленнях.

Справа стосується періоду листопада-грудня 2020 року. Це означає, що підозрюваним є чинний керівник АРМА Віталій Сигидин, який виконує обов'язки з грудня 2019 року.

Крім Сигидина та його заступника, підозрюються начальник управління відомства, двоє адвокатів і ще одна невказана особа.

Керівництва АРМА планують через суд відсторонити від займаних посад.

Фото: ssu.gov.ua

Фото: ssu.gov.ua

Фото: ssu.gov.ua

Фото: ssu.gov.ua

Фото: ssu.gov.ua

Фото: ssu.gov.ua

Фото: ssu.gov.ua

Фото: gp.gov.ua

Фото: gp.gov.ua

Нагадаємо, що на початку квітня ДБР влаштувало понад 50 одночасних обшуків за цією справою.

Адвокат Масі Найєм писав, що обшуки проводили вдома в Сигидина, його заступника Володимира Павленка, начальника управління менеджменту активів агентства Вахтанга Бочорішвілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram