ГоловнаПолітика

​Україна заборонила в'їзд двом угорським високопосадовим особам через агітацію на Закарпатті

Один з них - це державний секретар канцелярії прем'єр-міністра.

​Україна заборонила в'їзд двом угорським високопосадовим особам через агітацію на Закарпатті
Фото: EPA/UPG

Україна заборонила в'їзд двом високопоставленим особам з Угорщини через агітацію в Закарпатській області під час проведення в країні місцевих виборів.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає "Інтерфакс-Україна".

"Уже заборонений в'їзд в Україну двом угорським високопоставленим особам, які в ході цієї виборчої кампанії вдавалися до прямої агітації в Закарпатській області. Один з них - це державний секретар канцелярії прем'єр-міністра Угорщини", - сказав Кулеба.

Міністр додав, що також було ініційовано введення заборони на в'їзд ще кільком угорцям, які активно втручалися у внутрішні справи України під час виборчої кампанії.

"Наші партнери будуть найближчим часом детально проінформовані про факт втручання у вибори з боку Угорщини, і ми вже поінформували про це наглядову місію ОБСЄ", - наголосив Кулеба.

"Не треба все зводити виключно до одного з повідомленням в Facebook мого колеги Петера Сійярто. Йдеться про угорській політиці в цілому. Наша позиція дуже проста, ми вчора дали оцінку цим діям. Те, як поводилася угорська влада напередодні виборів і в день голосування, є втручанням у внутрішні справи України ", - додав голова МЗС.

Кулеба зазначив, що Україна налаштована на конструктив у відносинах з Угорщиною, однак робитиме жорсткі і чіткі кроки, якщо Будапешт нехтуватиме інтересами та законодавством України.

Нагадаємо, 25 жовтня, у день місцевих виборів в Україні, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто закликав угорців Закарпаття підтримати на місцевих виборах політичну силу КМКС "Партія угорців України".

Після цього МЗС запросило посла Угорщини та вручило йому ноту протесту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram