ГоловнаПолітика

США закликали Росію вивести війська та зброю з України

Американське посольство опублікувало заяву до шостої річниці підписання Мінського протоколу.

США закликали Росію вивести війська  та зброю з України
Фото: cit.ua

Сполучені Штати Америки закликали Росію вивести зброю та війська з України. Заяву опублікувало посольство США в Україні до шостої річниці підписання Мінського протоколу. 

"У шосту річницю підписання Мінського протоколу ми закликаємо Росію повністю виконати свої зобов'язання, вивести з України зброю та сили, які вона очолює, та повернути Україні повний контроль над її міжнародно визнаними кордонами", - йдеться у повідомленні посольства у фейсбук.

У заяві відзначили, що підтримка суверенітету та територіальної цілісності України з боку США залишається непорушною.

Нагадаємо, Мінський протокол був підписаний 5 вересня 2014 року і передбачав припинення бойових дій на території Донбасу. 

19 вересня того ж року учасники контактної групи у Мінську підписали Меморандум про виконання положень Протоколу, який передбачав зупинку військ на поточній лінії зіткнення, встановлення 30-кілометрової зони безпеки, відведення важкого озброєння.

11-12 лютого 2015 року було підписано другу Мінську угоду (комплекс заходів з виконання Мінських угод). Документ узгодили керівники Німеччини, Франції, України, Росії у форматі "нормандської четвірки" і підписала Тристороння контактна група.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram