ГоловнаПолітика

Зеленський обговорив з Ердоганом постачання респіраторів і захисних костюмів Україні

Президент Туреччини пообіцяв вплинути на ситуацію для українських автоперевізників на турецько-болгарському кордоні.

Зеленський обговорив з Ердоганом постачання респіраторів і захисних костюмів Україні
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом обговорив ситуацію навколо поширення коронавірусу в світі і заходи, що вживаються в обох країнах з метою забезпечення захисту громадян.

Про це інформує пресслужба глави української держави.

"Було досягнуто низку практичних домовленостей щодо координації зусиль та співпраці між Україною і Туреччиною щодо боротьби з пандемією та її наслідками. Президент Турецької Республіки пообіцяв невідкладно розглянути запити української сторони щодо постачання респіраторів і захисних костюмів", - йдеться в повідомленні.

Президенти також обговорили ситуацію для українських автоперевізників на турецько-болгарському кордоні у зв'язку із забороною в'їзду до Туреччини. Ердоган запевнив, що відповідальні турецькі міністерства отримають доручення, і ситуація найближчим часом буде вирішена.

"Глава української держави подякував за послідовну підтримку Туреччиною територіальної цілісності і суверенітету України, засудження незаконної анексії Криму, а також за підтримку кримських татар. У зв'язку з цим президенти висловили задоволення реалізацією домовленостей, досягнутих під час їхньої особистої зустрічі 3 лютого, зокрема щодо будівництва житла в Херсоні та Генічеську для вимушених переселенців з Криму", - зазначили в Офісі президента.

Раніше повідомлялося, що ексглава МОЗ Ульяна Супрун попросила в Ілона Маска апарати ШВЛ для України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram