ГоловнаПолітика

Кулеба обговорив з главою МЗС Канади підтримку України з боку МВФ

Шампань запевнив у підтримці України Канадою.

Кулеба обговорив з главою МЗС Канади підтримку України з боку МВФ
Фото: mfa.gov.ua

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заручився підтримкою Канади в питанні співпраці України з Міжнародним валютним фондом.

30 березня глава українського МЗС провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Канади Франсуа-Філіпом Шампанем, інформує пресслужба зовнішньополітичного відомства.

"Дмитро Кулеба повідомив канадському колезі про стан ухвалення у Верховній Раді України законів, необхідних для подальшої співпраці України з Міжнародним валютним фондом. Він попросив канадського колегу про підтримку України в цьому міжнародному фінансовому інституті", - йдеться в повідомленні.

Шампань позитивно оцінив законодавчий прогрес України на шляху до подальшої співпраці з МВФ і запевнив у підтримці Канади.

Співрозмовники також обмінялися досвідом захисту громадян закордоном під час пандемії коронавірусу.

Кулеба повідомив про програму МЗС "Захист" і про допомогу громадянам закордоном.

Міністри також скоординували подальші кроки для розслідування обставин авіакатастрофи літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" в Ірані 8 січня.

Глава МЗС України обговорив з канадським колегою взаємодію у сфері безпеки, зокрема, в контексті протидії агресії РФ. Він звернув увагу на спроби Росії послабити санкції з "гуманітарних міркувань" боротьби з COVID-19 і наголосив на необхідності зберігати санкції проти РФ.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що МВФ може збільшити фінансування України за новою програмою до $8 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram