ГоловнаПолітика

Порошенко: партія "ЄС" головувала за "антиколомойський закон", щоб уникнути дефолту

Ухвалення закону глава партії називає моментом істини.

Порошенко: партія "ЄС" головувала за "антиколомойський закон", щоб уникнути дефолту
Фото: eurosolidarity.org

"Європейська солідарність" підтримала так званий "антиколомойський закон" і закликала інші фракції парламенту проголосувати за цей документ, щоб уберегти Україну від дефолту. Про це з трибуни Верховної Ради заявив лідер партії, експрезидент України Петро Порошенко.

"В опозиції завжди є велика кількість запитань до законопроєктів влади. Але я хотів би, щоб усі чітко розуміли, що поставлено на карту. На карту поставлений дефолт України. Як ми до цього прийшли - це питання третє. Але дефолт - це інфляція, це знецінення національних грошей, інший курс національної валюти, різке зростання безробіття, дестабілізація банківської системи. І заплатить за все це український народ. Найменш захищені верстви населення. Тільки для того, щоб одному олігарху зберегти банк або повернути банк", - наголосив Порошенко.

"На сьогодні - це час істини. І саме тому "Європейська солідарність" і я як її лідер будемо голосувати за цей закон. Закликаю всіх наслідувати приклад "Європейської солідарності", - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, законопроєкт про окремі питання функціонування банківської системи (№2571-д), ключовий для нової програми Міжнародного валютного фонду (разом із законопроєктом про ринок землі), був ухвалений у першому читанні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram