ГоловнаПолітика

Ексголова Держпродспоживслужби став заступником Милованова

Глущенко був одним з лідерів конкурсу на нинішнього голову Держпродспоживслужби.

Ексголова Держпродспоживслужби став заступником Милованова
Фото: agropolit.com

Кабмін призначив ще одного аграрного заступника міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофія Милованова. Ним став ексголова Держпродспоживслужби Сергій Глущенко.

Про це повідомляє AgroPolit.com.

Раніше Тимофій Милованов мав двох аграрних заступників - Тараса Висоцького і Юлію Свириденко.

"Призначення вже завізував Тимофій Милованов. Сергій Глущенко обійме посаду, яку раніше займала Інна Метельова. Його основні повноваження - координувати роботу Держпродспоживслужби, чим зараз займається Тарас Висоцький", - розповіло джерело видання в уряді.

Як відомо, Сергій Глущенко був одним з двох лідерів (другим був Геннадій Супіханов) за підсумками конкурсу на голову Держпродспоживслужби.

Тепер, за словами джерела, в уряду є ще одне питання: хто стане головою Держпродспоживслужби.

"Є два варіанти. Перший - визнати результати конкурсу і вибрати одного з чотирьох (раніше було 5, але через призначення Сергія Глущенка цифра скоротилася до 4) конкурсантів. Серед всіх чотирьох (Ігор Кузін, Геннадій Гадзовський, Геннадій Супіханов, Дмитро Видолоб) найкращі результати в Супіханова. Другий варіант - оголосити новий конкурс. У цій ситуації, зрозуміло, що зволікати з новим конкурсом немає часу, і так два місяці відомство без голови, логічно вже вибрати. Новий конкурс затягне процедуру ще на два місяці", - підкреслило джерело в Кабміні.

Сергій Глущенко підтвердив інформацію про призначення заступником Милованова AgroPortal.ua.

"Кабінет Міністрів 26 лютого 2020 року призначив Сергія Глущенка на посаду заступника міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України. У Мінекономіки разом з Тарасом Висоцьким Сергій Глущенко відповідатиме за напрямок і координацію діяльності в напрямку агро", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу ввечері.

Глущенко має три вищі освіти, отримав кваліфікацію магістра права, магістра обліку в управлінні банками, магістра менеджменту організацій. З жовтня 2006 по березень 2015 працював в International Finance Corporation (IFC), The World Bank Group на посаді Асоційований операційний офіцер (Associate Operations Officer) проєкту IFC "Інвестиційний клімат в аграрному секторі України".

З березня по червень 2015 був радником міністра аграрної політики і продовольства України.

У 2015-2016 обіймав посаду голови Держпродспоживслужби. Після цього він був віцепрезидентом Асоціації звірівників України.

Крім того, з жовтня 2016 по липень 2017 працював керівником юридичного сектору, координатором інспекційної реформи Проєкту міжнародної технічної допомоги "Підтримка України з боку ЄС у відновленні економіки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram