ГоловнаПолітика

Ексзаступника міністра енергетики часів Януковича екстрадували в Україну з Грузії, - САП

За даними ЗМІ, йдеться про Ігоря Кирюшина.

Ексзаступника міністра енергетики часів Януковича екстрадували в Україну з Грузії, - САП
Фото: oilnews.com.ua

Вищий антикорупційний суд заарештував ексзаступника міністра енергетики часів Віктора Януковича, якого 27 січня напередодні екстрадували з Грузії.

Про це повідомила у фейсбуці пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"28 січня за результатами розгляду клопотання, погодженого прокурором САП, до колишнього заступника міністра енергетики та вугільної промисловості України часів президента Януковича, якого 27 січня цього року екстрадували з Грузії, було застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 45 днів з правом внесення застави в розмірі близько 6 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що учасники злочинного угруповання, до складу якого входив вказаний ексчиновник, у 2010-2014 роках продавали приватним компаніям скраплений газ, видобутий ВАТ "Укрнафта" і ВАТ "Укргазвидобування" за пільговими цінами, встановленими для населення. Але насправді вони перепродували його іншим суб'єктам господарювання, а ті вже випускали у вільний обіг. Внаслідок таких дій державним підприємствам було завдано збитків у розмірі понад 2 млрд гривень.

Слідство триває.

Ім'я ексчиновника не називають, але за даними ЗМІ, йдеться про ексзаступника міністра палива та енергетики Ігоря Кирюшина.

Нагадаємо, Кирюшин був затриманий в Грузії у березні 2017 року за запитом України. Його підозрюють у співучасті в заволодінні майном ПАТ "Укрнафта" та ПАТ "Укргазвидобування" на загальну суму понад 2 млрд гривень. Йдеться про те, що Кирюшин за часів Януковича входив до аукціонного комітету з продажу нафти, газового конденсату, скрапленого газу і вугілля, який допомагав бізнесменові Сергію Курченку купувати за заниженою ціною скраплений газ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram