ГоловнаПолітика

Прем'єр Ізраїлю пішов під суд

Судові слухання почнуться після березневих виборів.

Прем'єр Ізраїлю пішов під суд
Фото: EPA/UPG

В Ізраїлі передано в суд обвинувальний акт проти прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу.

Як повідомляє newsru.co.il, це сталося незабаром після того, як Нетяньягу відкликав прохання про депутатський імунітет (на відміну від України, недоторканність депутатів Кнесету не знімається, а надається).

Відповідно, 2 березня Нетаньягу буде балотуватися на позачергових виборах до Кнесету як обвинувачений, але судові слухання почнуться вже після виборів.

Прем'єр-міністр Ізраїлю фігурує в трьох корупційних справах:

  •     справа 1000 - отримання подарунків на суму не менш ніж мільйон шекелів (понад 280 тисяч доларів) від голлівудського магната і продюсера Арнона Мілчена й інших своїх прихильників;
  •     справа 2000 - контакти з видавцем національної щоденної ізраїльської газети "Едіот ахронот" ("Останні новини") з проханням висвітлювати діяльність ізраїльської влади в позитивному ключі в обмін на допомогу в приборканні прямих конкурентів газети;
  •     справа 4000 - надання преференцій телекомпанії "Безек" в обмін на позитивне висвітлення на її сайті Walla.

Сам Нетаньягу неодноразово відкидав усі звинувачення на свою адресу, називаючи їх "полюванням на відьом". Якщо суд визнає прем'єр-міністра Ізраїлю винним у корупції, йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Зараз Нетаньягу перебуває з візитом у США. Там він повинен обговорити з президентом США Дональдом Трампом його план мирного врегулювання на Близькому Сході.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram