ГоловнаПолітика

Головний рабин України провів на могилі Чорнобильського цадика молитву за Трампа

Моше Реувен Асман двічі заявив, що імпічменту не буде.

Фото: LB.ua

Головний рабин України Моше Реувен Асман помолився на могилі Чорнобильського праведника Мордехая Тверського за президента США Дональда Трампа і за те, щоб його зусилля принесли позитивні плоди Україні, Ізраїлю та єврейському народу.

Про це з місця події повідомив спецкор LB.ua.

Час молитви було вибрано спеціально напередодні оголошення Трампом його програми зі встановлення миру на Близькому Сході в рамках "Угоди століття".

Молитву провів головний рабин України Моше Реувен Асман зі своїми синами і членами єврейської громади Анатевки. Моше Асман два роки тому написав текст особливої молитви за успіх і благополуччя президента Трампа, яка читається в Центральній синагозі Бродського в Києві.

На церемонії цієї ночі рабин двічі виголосив, що не буде ніякого імпічменту Трампу.

Фото: sinagoga.kiev.ua

Сьогодні президент США Дональд Трамп разом з прем'єр-міністром Нетаньягу озвучить текст "Угоди століття" - угоди, яка визначить суверенне право Ізраїлю над Єрусалимом і над низкою інших територій.

Нагадаємо, Мордехай Тверський (Чорнобильський) - син відомого рабина Менахема Нахума. Він вважається великим праведником. "Сучасники розповідали, що бачили над головою Чорнобильського мудреця раббі Мордехая вогняну корону святості", - йдеться про нього на сайті Єврейської громади.

Був похований у 1837 році посеред поля на схід від Києва. У 2015 році біля могили Мордехая Чорнобильського було побудовано селище для розміщення єврейських біженців зі Східної України, яке отримало назву Анатевка. Фактично поселення розміщене в межах села Гнатівка.

Адвокату Трампа Руді Джуліані збираються присвоїти звання почесного мера Анатевки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram