ГоловнаПолітика

Українське посольство в Італії оприлюднило лист до телеканалу, в ефірі якого Україну назвали "Малою Росією"

Дипломати назвали це некоректним і образливим.

Українське посольство в Італії оприлюднило лист до телеканалу, в ефірі якого Україну назвали "Малою Росією"
Фото: facebook.com/ukr.embassy.italy

Посольство України в Італії оприлюднило лист до керівництва каналу RAI у зв'язку з висловлюванням ведучого шоу L'Eredita.

На сторінці дипломатичного представництва в Facebook факт того, що Україну назвали "Малою Росією", назвали некоректним і образливим. Дипломати надіслали керівництву ЗМІ звернення, але відповіді поки що немає.

"З огляду на те, що досі від каналу RAI не отримали жодної відповіді, прийняли рішення надати таким дипломатичним крокам публічності й опублікувати лист на офіційній сторінці посольства", - йдеться в повідомленні.

У листі українські дипломати пояснили походження назви "Малоросія" і відзначили, що її вживання для України є неприпустимим, особливо в контексті війни з Росією і окупації територій.

Фото: .facebook.com/ukr.embassy.italy

Нагадаємо, на популярному італійському шоу L'eredita ("Спадщина") на телеканалі RAI Україну назвали "Малою Росією".

Це прозвучало в передачі, де учасникові по черзі показують п'ять пар слів, в яких потрібно вгадати правильне - те, яке вписується в смисловий ряд зі словами з інших пар.

У фіналі гри, яка відбулася 26 січня, склався рядок "зірка, кондитерська, магазин, Росія і серенада".

Як виявилося, на думку авторів програми, гравець повинен був написати слово "маленький". "Маленька Росія - друга назва України", - заявив ведучий передачі Флавіо Лоренцо Інсінна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram