ГоловнаПолітика

Франція не хоче, щоб Східне партнерство сприяло вступу в ЄС

"Франція не хоче йти на кроки, які могли б засмутити Москву".

Франція не хоче, щоб Східне партнерство сприяло вступу в ЄС
Фото: EPA/UPG

Франція не хоче, щоб програма Східного партнерства сприяла вступу в Європейський Союз.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Radio Free Europe.

Франція відправила в Єврокомісію два відповідні документи, датовані жовтнем 2019 і січнем 2020 року в рамках консультацій, напередодні публікації доповіді про майбутнє Східного партнерства.

У жовтневому документі наголошено, що партнерство, "засноване на економічній і політичній співпраці", при цьому повинно виключати "всі перспективи або механізми інтеграції або членства в ЄС".

У ньому підкреслено, що мета програми полягає в підвищенні стійкості партнерів ЄС у галузі верховенства закону, боротьби з корупцією та модернізації економіки.

За словами одного з дипломатів зі східної країни-члена ЄС на умовах анонімності, "Франція не хоче йти на кроки, які могли б засмутити Москву".

У документі за січень Франція пропонує переорієнтувати 50% бюджету програми Східного партнерства на захист навколишнього середовища.

Зазначимо, Східне партнерство створено 2009 року з метою розвитку відносин і економічних вигод між Європейським Союзом і членами. До складу партнерства увійшли Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Молдова та Україна. Грузія, Молдова і Україна оголосили вступ у ЄС своєю зовнішньополітичною метою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram