ГоловнаПолітика

Україна повинна відстоювати позиції унітарності під час нормандської зустрічі, - Порошенко

Експрезидент застеріг українську делегацію від двосторонніх переговорів з Путіним, під час яких Україна буде позбавлена підтримки європейських партнерів.

Україна повинна відстоювати позиції унітарності під час нормандської зустрічі, - Порошенко
Фото: eurosolidarity.org

Українська делегація на нормандській зустрічі має відстоювати позиції збереження унітарності нашої держави і вимагати виконання Росією безпекового компоненту перед політичним – про це з трибуни парламенту заявив лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий президент України Петро Порошенко.

«Ми маємо чітко прийняти дорожню карту щодо імплементації Мінського процесу, де безпековий компонент включно з виведенням військ, виведенням російської техніки і артилерії, передує політичному компоненту», – зазначив п'ятий президент України Петро Порошенко.

Він також застеріг українську делегацію від двосторонніх переговорів із Путіним, під час яких Україна буде позбавлена підтримки європейських партнерів. Кремль, який намагається вислизнути з-під дії санкцій, буде просувати ідею двосторонніх перегорів України з бойовиками, що є неприпустимим – переконаний Петро Порошенко.

«Жодних компромісів щодо унітарності держави. Жодних переговорів з бойовиками. Бо їхній «мишачий король» розташований у Кремлі. І з ним треба вести переговори. Україна має бути захищена позицією наших союзників. Переговори мають бути проведені спільно», – зазначив п’ятий президент.

Петро Порошенко сказав, що всі прагнуть миру і бажають успіху українській делегації. При цьому український парламент має бути потужним запобіжником, щоб ніхто не перетнув червоних ліній під час переговорів у нормандському форматі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram