ГоловнаПолітика

Тимошенко озвучила маніфест Штабу захисту землі

"Батьківщина" вимагає проведення референдуму і зняття з розгляду всіх земельних законопроєктів.

Тимошенко озвучила маніфест Штабу захисту землі
Фото: Lb.ua

Партія ВО "Батьківщина" вимагає проведення референдуму про продаж землі сільськогосподарського призначення, а також зняття з розгляду всіх земельних законопроєктів.

Про це заявила з трибуни парламенту лідерка партії Юлія Тимошенко, представляючи маніфест Штабу захисту землі, який підписали представники організацій громадянського суспільства.

«Понад 20 громадських організацій, профспілки та професійні об’єднання аграріїв, за якими стоять мільйони людей, підписали маніфест. Вони вважають, що розпродаж землі загрожує національній безпеці країни. Це не політичне рішення, це – реальний злочин, який вимагає розслідування та покарання всіх, хто стоїть за цією аферою», – сказала Тимошенко.

Вона зазначила, що «Батьківщина» підтримує вимоги Штабу захисту української землі та закликає терміново зняти з розгляду всі земельні законопроєкти і якнайшвидше провести референдум щодо неприпустимості продажу земель сільгосппризначення.

«Президент Зеленський сказав, що ухвалюватиме рішення на базі всенародного референдуму. А сьогодні, знаючи, що 73% громадян проти розпродажу землі, не виконує свою обіцянку. Це означає змову проти українського народу», – додала Тимошенко.

Також Юлія Тимошенко закликала парламент заслухати представників громадянських спільнот, аби влада врешті зрозуміла, що люди проти розпродажу української землі».

«Ми вимагаємо заслухати громадських діячів і припинити аферу розпродажу української землі», – резюмувала лідерка «Батьківщини».

Нагадаємо, 25 вересня уряд вніс законопроєкт №2178 про обіг земель сільськогосподарського призначення до Верховної Ради. Він передбачає скасування з 1 жовтня 2020 року заборони на відчуження земель сільгосппризначення всіх форм власності.

Незабаром від нього відмовилися на користь законопроєкту №2178-10, де прописана заборона на продаж землі іноземцям до 2024 року з винятком для тих іноземних громадян, які понад три роки працюють на землі і платять податки до українського бюджету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram