ГоловнаПолітика

Садовий оскаржив запобіжний захід і не вноситиме 1 млн гривень застави

Скаргу подано 2 грудня ввечері.

Садовий оскаржив запобіжний захід і не вноситиме 1 млн гривень застави
Фото: Макс Требухов

Захист мера Львова Андрія Садового оскаржив запобіжний захід у вигляді 1 млн гривень застави.

Про це повідомив його адвокат Руслан Сидорович, передають "Українські Новини".

"Апеляцію подано", - сказав він, уточнивши, що скаргу подали 2 грудня ввечері.

Сидорович також зазначив, що оскільки рішення оскаржено, Садовий не вноситиме застави.

Нагадаємо, 21 листопада Садовому вручили підозру. Йому закидають ч. 2 ст. 28 і ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу - зловживання службовим становищем під час продажу 23,49 га під індустріальний парк. Слідчі вважають, що продана земельна ділянка взагалі не належить територіальній громаді Львова, а фактично перебуває у власності Рясне-Руської сільради як земля сільськогосподарського призначення. Йдеться про стару справу, в рамках якої правоохоронці кілька разів 2016 року проводили обшуки в міськраді Львова, а самого Андрія Садового в липні 2017 року викликали на допит у Генпрокуратуру.

26 листопада Садовий заявив, що Генпрокуратура порушила проти нього нову справу через пропозиції обміняти лідера проросійської партії ОПЗЖ Віктора Медведчука на українських військовополонених у РФ.

27 листопада у ВАКС пройшло засідання для обрання запобіжного заходу Садовому. Його були готові взяти на поруки мер Києва Віталій Кличко і кілька колишніх і нинішніх нардепів. Суд призначив йому заставу в розмірі понад мільйон гривень. Садовий заявив, що його сім'я не має 50 млн гривень для оплати застави, тому він має намір "звертатися до людей" чи "щось продавати".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram