ГоловнаПолітика

Зеленський розповів, що в дитинстві мріяв стати дипломатом або прикордонником

Президент закликав дітей і молодь брати участь у політичному житті країни.

Зеленський розповів, що в дитинстві мріяв стати дипломатом або прикордонником
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський з дружиною Оленою відвідав Всеукраїнський форум Національної ради дітей і молоді "Україна росте разом зі мною".

Про це повідомляють на сайті президента.

"Хочеться жити і працювати заради вас. Я дивлюся на вас і розумію: ось вона - наша справжня Україна, така молода, енергійна, як ви, дуже красива, нова і амбітна. І це дуже круто. Тому що Україна - дійсно інноваційна, європейська , демократична", - звернувся він до учасників форуму і закликав дітей і молодь брати участь у політичному житті країни.

На питання про те, ким Зеленський хотів стати в дитинстві, він розповів, що ніколи не прагнув учитися за кордоном, але мріяв здобути професію дипломата, а ще хотів бути прикордонником.

"Зараз я не прикордонник, але теж захищаю нашу державу", - зазначив президент.

Також президент поцікавився у дітей, що потрібно зробити державі, щоб молоді люди не виїжджали за кордон, а хотіли залишатися жити і працювати на батьківщині. Діти і молодь відзначили важливість забезпечення доступності вищої освіти, збільшення заробітної плати в Україні та участі підростаючого покоління в прийнятті рішень. Президент також погодився з необхідністю формування нових підходів в освіті.

"Сьогодні такий світ, що освіта повинна бути зовсім іншою. Вона повинна бути ліберальною, щоб ти міг вибирати дисципліни, які вивчаєш. Іноді ти можеш два роки опановувати одну професію, а потім перейти на іншу", - сказав Зеленський.

Фото: president.gov.ua

Відповідаючи на питання про найуспішніший його проєкт, президент сказав: "Думаю, що мій найкращий проєкт - це моя сім'я. Це дуже потужне об'єднання".

Відповідаючи на запитання дітей, Зеленський також зізнався, що любить бутерброди, але їсти їх забороняють йому дружина і тренер.

Фото: president.gov.ua

Нагадаємо, Зеленський народився 25 січня 1978 року в місті Кривий Ріг у родині професора кібернетики. Він навчався в Криворізькому економічному інституті Київського національного економічного університету, де отримав юридичну освіту. За фахом Зеленський не працював.

У 90-х роках він прийшов у КВН разом з друзями дитинства Денисом Манжосовим і Олександром Пікаловим. Спочатку їх запросили в команду "Запоріжжя-Кривий Ріг-Транзит", пізніше вони відокремилися і створили команду "95-й квартал". З 1998 по 2003 рік "95-й квартал" виступав у лізі КВН у Москві. У 2003 році стався конфлікт "95-го кварталу" з компанією АМіК, після чого команда зайнялася сольними концертами і телевізійними проєктами.

У ніч на 1 січня 2019 року Зеленський оголосив про намір балотуватися в президенти України. 31 березня в першому турі виборів за нього проголосували 30,24% виборців (5 714 034 особи). У другому турі Зеленський набрав 73% голосів.

20 травня новообраний президент склав присягу у Верховній Раді і офіційно заступив на посаду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram