ГоловнаПолітика

Голова комітету ВР з правоохоронної діяльності пропонує перепідпорядкувати Національну гвардію Кабміну

Зараз НГУ управляє міністр внутрішніх справ

Голова комітету ВР з правоохоронної діяльності пропонує перепідпорядкувати Національну гвардію Кабміну
Денис Монастырский
Фото: Resonance.ua

Голова комітету Верховної Ради з правоохоронної діяльності Денис Монастирський пропонує забрати Національну гвардію з підпорядкування Міністерства внутрішніх справ і віддати її в управління Кабінету Міністрів.

Про це він розповів LB.ua в кулуарах парламенту.

"Перезапуск і поліпшення Нацгвардії зараз актуальні. Моя думка - там не повинно бути класичних важких військових формувань. Вона (Нацгвардія, - ред.) більше виконує повноваження правоохоронного органу. На цьому етапі можна говорити про підпорядкування Кабміну, тоді буде досягнута координація", - зазначив нардеп від "Слуги народу".

Законопроєкт, розроблений Офісом президента, пропонував підпорядкувати Національну гвардію голові держави. Проте 9 вересня комітет відклав розгляд документа.

"Законопроєкт не розглядали, тому що з приводу концептуальних речей усе ще триває дискусія", - зазначив Монастирський, за наполяганням якого документ не погодили.

Зазначимо, що Монастирський був помічником близького до Арсена Авакова екснардепа Антона Геращенка.

Раніше ЗМІ повідомляли, що 4 вересня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і президент Володимир Зеленський зустрічалися в ОП. За даними джерел, Аваков відмовився віддати Зеленському Національну гвардію і в разі такого голосування парламенту пригрозив відставкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram