ГоловнаПолітика

Путін назвав звільнення Карпюка і Клиха складним питанням

Їх звинуватили у військових діях проти Росії в Чечні.

Путін назвав звільнення Карпюка і Клиха складним питанням
Николай Капрпюк и Станислав Клых
Фото: fakty.ua

Президент Росії Володимир Путін назвав звільнення політв'язнів Миколи Карпюка і Станіслава Клиха складним питанням.

Про це він сказав під час зустрічі з депутатом Верховної Ради, своїм кумом Віктором Медведчуком у Владивостоці.

Медведчук сказав, що минулого тижня завдяки особистому дозволу Путіна йому з нардепом Вадимом Рабіновичем вдалося відвідати в московському ізоляторі "Лефортово" Карпюка і Клиха.

"Щодо двох цих фігурантів, про яких Ви сказали, знаєте, у нас особлива позиція. Це складне для нас питання. Ми, безумовно, будемо рухатися в цьому напрямку і найближчим часом, як і домовилися з чинною офіційною владою в Україні, ми спільно оголосимо про прийняті рішення", - сказав у відповідь Путін (цитата згідно із сайтом Кремля).

Нагадаємо, 2016 року Верховний суд Чечні виніс вирок громадянам України Станіславу Клиху і Миколі Карпюку за звинуваченням в участі в Чеченській війні проти Росії. Клих отримав 20 років суворого режиму, Микола Карпюк - 22,5 роки.

Карпюка заарештували в березні 2014 року, Клиха - в серпні 2014-го.

Слідком РФ заявив, що Карпюк разом з нині покійним Олександром Музичком керував "бандою "Вікінг", яка нібито здійснювала злочини в Чечні в 90-х роках. У СК Росії кажуть, що членами "Вікінга" також були колишній лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош, Юрій Долженко, Клих та інші українці.

Проти Карпюка і Клиха дав свідчення українець Олександр Малофеєв. Він також заявив, що в Чечні воював колишній український прем'єр Арсеній Яценюк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram