ГоловнаПолітика

Кабмін перевів в онлайн звернення в антирейдерську комісію

Кабмін спростив процедуру.

Кабмін перевів в онлайн звернення в антирейдерську комісію
Фото: Диана Буцко

Кабінет Міністрів спростив процедуру звернення громадян в антирейдерську комісію при Міністерстві юстиції і перевів її в онлайн. Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук, передає "Інтерфакс-Україна".

Відповідну постанову уряд прийняв на сьогоднішньому засіданні, 4 вересня.

"У Мін'юсті досі діє комісія (...), яка розглядала скарги людей, які постраждали від рейдерства... Зазначена постанова фіксує спрощений процес спілкування з цією комісією. Усе в онлайні", - сказав Гончарук на пресбрифінгу після засідання.

"Це маленький крок, але дуже важливий", - додав він. Міністр юстиції Денис Малюська також зазначив, що скаргу в комісію можна буде подавати онлайн, що, за його словами, скоротить кількість помилок під час подання.

Усі висновки комісії будуть опубліковані онлайн. Ця постанова також дозволяє залучати до роботи комісії юристів із приватного сектору.

Нагадаємо, 2 вересня міністр Кабміну Дмитро Дубілет заявляв, що відкриті дані про юридичних осіб тепер публікують щодня, а не щотижня. Раніше «жертви рейдерства» могли дізнатися про зміни у своїй компанії з запізненням на тиждень. Міністр підкреслив, що завдяки щоденним публікаціям відкритих даних така затримка скоротиться до одного дня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram