ГоловнаПолітика

Коломойський: красивим жінкам-депутаткам достатньо "трьошки" доларів на місяць - п'ять років протримаються

Бізнесмен прокоментував зарплати народних депутатів.

Коломойський: красивим жінкам-депутаткам достатньо "трьошки" доларів на місяць - п'ять років протримаються
Игорь Коломойский
Фото: PhtoXPress

Бізнесмен Ігор Коломойський вважає, що жінкам-депутаткам досить зарплати в розмірі 30 тис. гривень на місяць. Чоловікам, на його думку, потрібно заробляти щонайменше 5 тис. доларів.

Про це він розповів в інтерв'ю "Цензор.Нет".

"Я не вірю, що 254 людини пішли за 30 тисячами... У Києві за скільки можна прожити? Ось почнемо з жінок. Скільки нормальній молодій жінці, бальзаківського віку, потрібно грошей, щоб прожити? З будь-якої фракції. Три тисячі доларів жінці треба? Який вихід? Або в неї є чоловік і вона утриманка, або їй треба самій заробляти. Нормальна жінка, у якої в голові "Три К", піде в парламент? Вона ж не піде, їй нахрен не треба "трьошка" баксів, політика ... А якщо жінка в бізнесі заробляє щось, але все кидає і йде в парламент, для чого? А манікюр треба зробити, педикюр, одягнутися треба, зачіска, макіяж, косметика, харчування, щось ще. Але жінка знайде чоловіка собі і якось влаштується. Особливо бойова, енергійна, ще й гарної зовнішності, правильно?" - заявив Коломойський, коментуючи запитання про зарплати нардепів.

При цьому він підкреслив, що вважає свої погляди не сексистськими, а фрейдистськими.

"Я завжди перш за все про жінок говорю, для мене вони і їхня думка найважливіше!" - зазначив олігарх.

"Скільки чоловікові треба заробляти, якщо жінці - мінімум "трьошку" доларів? Що робити з дружиною депутата? Вона скільки повинна отримувати? У нас якщо депутат отримуватиме "трьошку", то тоді депутат буде ходити голий і босий у сандалях. Усе забере дружина... Красивим жінкам-депутаткам, одиноким, достатньо "трьошки". П'ять років протримається. А якщо взяти чоловіка, то йому мінімум п'ять треба дати. Тому що "трьошку" - дружині і дві собі. Звичайно, зараз відразу почнуть кричати, що це за гендерна нерівність? Тому п'ятірку треба і жінці давати. Тоді жінка-депутат буде в шоколаді порівняно з чоловіком, у якого, дай бог, щоб тисяча залишилася, тому що дружина дізнається, що п'ять і забере чотири. Ну, на тисячку якось теж можна", - додав Коломойський.

Нагадаємо, майбутній спікер Ради, голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков назвав недостатньою депутатську зарплату в розмірі 50 тис. гривень.

Середня зарплата в Україні - 10 780 гривень, у Києві - 15 650 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram