ГоловнаПолітика

Едема Бекірова вдруге за добу вивозили з СІЗО до лікарні для обстеження

Лікарі констатували в Бекірова проблеми з хребтом.

Едема Бекірова вдруге за добу вивозили з СІЗО до лікарні для обстеження
Эдем Бекиров
Фото: Радио Свобода

Кримськотатарського активіста Едема Бекірова вкотре за добу вивезли з СІЗО Сімферополя в міську лікарню Семашка для медичного обстеження.

Про це Крим.Реалії розповів адвокат Олексій Ладін.

Лікарі констатували в Бекірова проблеми з хребтом.

"Сьогодні (22 серпня, - ред.) я відвідав Едема Бекірова в медсанчастині СІЗО. Він розповів, що його знову вивозили до лікарні Семашка для обстеження. Його оглянув невролог, ендокринолог і хірург-ортопед. Зробили МРТ хребта і грудної клітини. Письмових результатів обстеження поки що немає. Але реакція лікаря після побачених результатів була вкрай емоційною. За його словами, у Бекірова серйозні проблеми з хребтом і йому потрібне оперативне хірургічне втручання", - розповів Ладін.

Адвокат припустив, що пильна увага до Бекірова з боку лікарів пов'язана зі "спільними зусиллями захисту, ЗМІ та міжнародної спільноти" до цієї справи.

"Я не фахівець, але те медичне обстеження, яке останні два дні проходить мій підзахисний, дуже схоже на адекватне, а не на ті формальні огляди і відписки лікарів, які ми спостерігали останні вісім місяців. 27 серпня його планують вивезти в неврологічну лікарню. Я сподіваюся, що там його не тільки обстежать, але і проведуть курс лікування", - додав він.

Нагадаємо, жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова затримали російські окупанти на в'їзді в Крим 12 грудня 2018 року. Він прямував до Криму для відвідування 78-річної матері та родичів. Пізніше його доставили в будівлю ФСБ Росії в окупованому Сімферополі.

11 червня 2019 року Європейський суд з прав людини зобов'язав окупаційну владу Криму перевести політв'язня Бекірова в лікарню, але окупанти обмежилися переведенням його до медчастини СІЗО.

Наприкінці липня Бекіров заявив про намір почати голодування в разі переведення кримінальної справи в Красноперекопськ.

20 серпня підконтрольний Росії Верховний суд Криму скасував етапування Бекірова в Красноперекопськ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram