ГоловнаПолітика

Мажоритарник від "Слуги народу" фінансував партію Мураєва, - "Схеми"

Андрій Одарченко двічі зробив внески на рахунки партії "Наші" на 198,5 тис. гривень.

Мажоритарник від "Слуги народу" фінансував партію Мураєва, - "Схеми"
Евгений Мураев
Фото: inforesist.org

Обраний депутатом кандидат від "Слуги народу" Андрій Одарченко вніс майже 200 тис. гривень на рахунок партії "Наші", лідером якої є народний депутат від "Опозиційного блоку" Євген Мураєв.

Про це йдеться в розслідуванні програми "Схеми: Корупція в деталях".

Згідно зі звітом партії "Наші" на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), за третій квартал 2018 року Одарченко двічі зробив внески на рахунки партії Мураєва загальною сумою 198,5 тис. гривень.

Сам Одарченко заперечує, що фінансував партію Мураєва. На запитання журналістів, чи поділяє він ідеологію цієї партії, він відповів: "Ні, я в іншій партії".

Одарченко - декан факультету управління торгово-підприємницької і митної діяльності Харківського держуніверситету харчування і торгівлі. До парламентських виборів він був бізнесменом і володів низкою компаній з управління та оренди майна в Харкові. Одарченка обрали нардепом у новий склад Ради на 170-му окрузі, де він переміг кандидата від "Опоблоку" Дмитра Святаша.

ЗМІ пов'язують Одарченка з ексчиновником часів Януковича Вадимом Слюсаревим. Також зі Слюсаревим пов'язують переможця в 173-му окрузі Олександра Бакумова, в 179-му - Олексія Кучера, в 181-му - Дмитра Микишу.

Президент Володимир Зеленський раніше говорив, що знайомий зі Слюсаревим і що той допомагав керівникові місцевого виборчого штабу "Слуги народу" Павлу Сушку. Сам Сушко заперечує вплив Слюсарева на роботу партії в регіоні та формування списку мажоритарників.

Нагадаємо, на парламентських виборах Ахметовське крило "Опоблоку" об'єдналося з партіями Кернеса, Хомутинніка і Мураєва. Інша частина "Опоблоку", пов'язана з Льовочкіним і Фірташем, пішла на вибори разом із Віктором Медведчуком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram