ГоловнаПолітика

Ахметовське крило "Опоблоку" об'єднується з партіями Кернеса, Хомутинніка і Мураєва

П'ять партій підписали меморандум про спільну участь у виборах.

Ахметовське крило "Опоблоку" об'єднується з партіями Кернеса, Хомутинніка і Мураєва

Ахметівське крило "Опозиційного блоку", Партія миру і розвитку, партії "Довіряй справам", "Відродження" і "Наші" підписали меморандум про спільну участь у виборах Верховної Ради.

Церемонія підписання меморандуму відбулася на пішохідному мосту на Дніпрі. На ньому були присутні, зокрема, Вадим Новинський, Олександр Вілкул, Євген Мураєв, Геннадій Кернес, Борис Колесніков та інші.

Основними принципами об'єднаної політичної сили стануть мирне врегулювання на основі розумних компромісів, нормалізація відносин з Росією та іншими сусідніми країнами, закріплення в Конституції позаблокового статусу і державного нейтралітету, нова індустріалізація, невтручання держави в церковні справи тощо.

"Ми заявляємо про намір провести найближчим часом об'єднавчий з'їзд, на якому буде створена організаційна структура з єдиним партійним керівництвом. Об'єднана політична партія візьме участь у дострокових парламентських виборах у липні 2019 року", - йдеться в меморандумі.

Нагадаємо, що інша частина "Опоблоку", пов'язана з Льовочкіним і Фірташем, йде на вибори разом з Віктором Медведчуком.

"Опозиційний блок" у 2014 році створювався на уламках Партії регіонів як штучна структура, націлена виключно на проходження в парламент. "Опоблок", який отримав 9,43%, мав двох основних акціонерів - групи Ахметова і Фірташа-Льовочкіна, які ділили все в пропорції 50 на 50. Номінальними співголовами фракції були Олександр Вілкул і Юрій Бойко. Перший представляв "ахметовське" крило, другий - "фірташівське".

У листопаді 2018 року так звана "група Бойка-Льовочкіна" відкололася від ОБ, домовившись про створення нової політичної платформи з партією Вадима Рабіновича "За життя", фактично лідером якої є Віктор Медведчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram