ГоловнаПолітика

Денісова розповіла, як голосували в Лук'янівському СІЗО

У слідчому ізоляторі були створені три спецділянки.

Денісова розповіла, як голосували в Лук'янівському СІЗО
Людмила Денисова
Фото: facebook/Людмила Денісова

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова відвідала Київський слідчий ізолятор.

Про це вона повідомила в фейсбуці.

"Разом зі своїми представниками відвідала в Київське СІЗО з метою перевірки дотримання виборчих прав громадян під час позачергових виборів народних депутатів України. Перевірила, чи були усунені зафіксовані нами порушення 31 березня і 21 квітня під час голосування на виборах президента України", - написала Денісова.

Вона зазначила, що одне з грубих порушень було усунуто.

"Нарешті на третіх виборах було усунуто одне з найгрубіших порушень. Раніше ми фіксували в установі роботу однієї спеціальної дільниці, хоча голосування проходило в трьох різних приміщеннях. Я вказала на цей недолік ЦВК і на цей раз в СІЗО були створені три спеціальні виборчі дільниці, що відповідає кількості виборців, яких 2320 осіб", - пояснила омбудсмен.

Денісова також розповіла, що на одній із спецділянок члени комісії видавали бюлетені для голосування в одномандатному виборчому окрузі (мажоритарному) засудженим і особам узятим під варту, виборча адреса яких міститься за межами виборчого округу.

При цьому на інших двох спецділянках виборцям видавали бюлетені для голосування за депутатів-мажоритарників тільки, якщо вони були зареєстровані на відповідному виборчому окрузі.

Також була зафіксована недостача бюлетенів - на одній з дільниць на 1106 виборців було отримано тисячу двадцять шість бюлетенів.

"Також в цей раз було забезпечено право проголосувати утримуваним особам, які самостійно не могли переміщатися", - додала Денісова.

Нагадаємо, на президентських виборах офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини зафіксував низку порушень під час голосування в пенітенціарних установах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram