ГоловнаПолітика

Прокуратура порушила кримінальну справу через висловлювання заступника мера Сум про ЛГБТ і концтабори (оновлено)

Чиновник написав пост у Фейсбуці.

Прокуратура порушила кримінальну справу через висловлювання заступника мера Сум про ЛГБТ і концтабори (оновлено)
Максим Галицкий
Фото: Макс Галицький \ facebook

Прокуратура відкрила кримінальне провадження через висловлювання заступника мера Сум Максима Галицького. Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган в мікроблозі Twitter.

Мова йде про публікацію в Фейсбуці, в якому чиновник опублікував фото людей з концтаборів і підписав: "ЛГБТ-прайд здорової людини. Вірю - не за горами час, коли т.зв. прайди будуть виглядати саме так".

Кримінальне провадження розпочато за ч. 1 ст. 161 КК (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності або образа почуттів громадян у зв'язку з їхніми переконаннями).

Слідство доручено ГУ НП в Сумській області.

Фото: скріншот

За словами прес-секретаря прокуратури Сумської області Наталії Науменко, відомості в ЄРДР були внесені в неділю, 23 червня, передає УНІАН.

На момент публікації новини пост зі сторінки Максима Галицького був видалений. На сторінці чиновника написано, що він працює в ВО "Свобода".

Оновлення 19:02. У коментарі UA:Суми віце-мер сказав, що картинка в його пості була невдалим жартом. Але при цьому він підтвердив, що підтримує запровадження кримінальної відповідальності за пропаганду ЛГБТ.

"Мої слова дещо були перекручені. Про концтабори я не писав ані слова. Я вважаю, що пропаганда ЛГБТ-збочень має бути криміналізована. Відповідно особи, які пропагують збочення, повинні відповідати за кримінальним законодавством. Щодо картинки, це не дуже вдало підібраний жарт, але це не виключає того факту, що особи, які пропагують ЛГБТ-збочення повинні бути притягнуті до кримінальної відповідальності й відбувати певний термін або виправні роботи в місцях позбавлення волі. Така моя особиста думка", - сказав він.  

Нагадаємо, в неділю в Києві пройшов Марш рівності на захист прав ЛГБТ-спільноти. Через кілька хвилин після початку заходу колону учасників атакували противники Маршу. Двох нападників затримала поліція. Також в ніч на неділю правоохоронці затримали дев'ятьох чоловіків, які готували провокації щодо ходи.

Раніше повідомлялося, що на "КиївПрайд" запросили президента Володимира Зеленського, проте в Адміністрації на запрошення не відповіли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram