ГоловнаПолітика

"Чесно" склав рейтинг доброчесності депутатів Ради

Найнижчі місця посіли Єфімов і Третьяков.

"Чесно" склав рейтинг доброчесності депутатів Ради
Фото: chesno.org

Громадський рух "Чесно" опублікував рейтинг доброчесності депутатів Верховної Ради. Найнижчі місця в ньому зайняли депутати Максим Єфімов і Олександр Третьяков.

Про це повідомила прес-служба "Чесно".

Рейтинг "Чесно" заснований на шести критеріях: підтримка ключових реформ (виборчий кодекс, закон про антикорсуд, закон про фінансування партій з бюджету, закон про НАБУ, закон про скасування загального нагляду прокуратури); прогули; антидемократичність (закони 16 січня, підпис за декриміналізацію незаконного збагачення, закон про декларування громадськими активістами, закон під генпрокурора Луценка); фігурування в антикорупційних розслідуваннях; кнопкодавство; гречкосійство.

За перший критерій можна було отримати -1 бал, інші дають +1 бал. Відповідно, що більше балів - то менш доброчесний, на думку "Чесно", депутат. Максимально можлива кількість - 5 балів, мінімальна - -1 бал.

Єфімов і Третьяков набрали по +4,3 бала. У топ-10 також потрапили Ярослав Москаленко, Антон Яценко, Олесь Довгий, Олег Недава, Анатолій Гіршфельд, Антон Кіссе, Олександр Нечаєв і Володимир Зубик.

Мінімальну кількість балів набрали 25 депутатів.

Повний рейтинг усіх депутатів з балами виклали в таблицях Google.

Нагадаємо, на 21 липня призначено дострокові вибори до Верховної Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram