ГоловнаПолітика

У ГПУ спростували зв'язок Луценка і його сина з ФФУ

Обшук у колишній ФФУ суд санкціонував за клопотанням генпрокурора.

У ГПУ спростували зв'язок Луценка і його сина з ФФУ
Фото: Макс Левин

У Генеральній прокуратурі спростували поширену ЗМІ інформацію про причетність генерального прокурора Юрія Луценка або його сина до діяльності Української асоціації футболу (колишня Федерація футболу України).

Відповідну заяву опубліковано на сторінці прес-секретаря генпрокурора Лариси Сарган у фейсбуці.

"Новина про обшуки у ФФУ, які проводять детективи НАБУ, сконцентрована не стільки на самому обшуку, скільки на можливих зв'язках з родиною Луценка, безпідставна і надрукована без позиції сторони Луценка. Тому змушена спростувати інформацію про причетність як самого Юрія Луценка, так і його сина до діяльності ФФУ і, тим більше, фінансових операцій цієї установи", - написала прес-секретар.

За її словами, згаданий у публікації Д. Морозенко не входить до близького оточення сина генпрокурора Олександра і не був свідком на його весіллі, і Юрій Луценко не сприяв його призначенню на посаду в ФФУ у 2015 році.

Сарган підкреслила, що обшук у колишній ФФУ суд санкціонував за клопотанням генпрокурора.

"31 травня 2019 року слідчий суддя Солом'янського райсуду м. Києва, розглянувши на закритому судовому засіданні в залі суду клопотання - увага! - генерального прокурора України Луценка Ю.В. про проведення обшуку в рамках кримінального провадження, винесеного в ЄРДР під #52018... 539 за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 КК, встановив... про дозвіл на обшук за місцем здійснення діяльності Громадської спілки "Федерація футболу України", - написала вона, розмістивши копію відповідної постанови суду.

Раніше повідомлялося, що 5 червня детективи Національного антикорупційного бюро проводили обшуки в будівлі колишньої Федерації футболу України. Зазначалося, що обшуки санкціоновані постановою суду і проводяться в рамках розслідування можливих зловживань під час закупівлі за рахунок державного бюджету робіт і послуг з будівництва футбольних полів зі штучним покриттям. Попередня правова кваліфікація - ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 КК України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram