ГоловнаПолітика

ДБР розслідує справи проти 23 народних депутатів

Також розслідуються справи проти 44 детективів НАБУ.

ДБР розслідує справи проти 23 народних депутатів
Фото: pravda.com.ua

Державне бюро розслідувань розслідує кримінальні провадження щодо 23 депутатів Верховної Ради.

Про це сказала перший заступник директора ДБР Ольга Варченко під час парламентських слухань, передають Українські Новини.

Вона зазначила, що центральний апарат ДБР розслідує кілька резонансних кримінальних проваджень, зокрема щодо 23 депутатів парламенту.

Також розслідуються справи проти 44 детективів Національного антикорупційного бюро.

Зокрема, завершується слідство щодо співробітників НАБУ, які допустили недбалість під час розслідування розкрадань у Державному концерні "Укроборонпром".

"Це кримінальне провадження вже на фінальній стадії", - наголосила Варченко.

Вона зазначила, що загальна сума збитків, яка фігурує в розслідуваннях ДБР, - 2,5 млрд гривень.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань почало розслідувати можливе отримання хабарів правоохоронними органами за закриття справ про розкрадання державних коштів в оборонній сфері після публікації журналістського розслідування. Журналісти встановили, зокрема, що представники правоохоронних органів, включаючи Генпрокуратуру, СБУ і НАБУ, за хабарі закривали кримінальні справи проти керівників фірми "Оптимумспецдеталь", які, своєю чергою, пов'язані з сином екс-першого секретаря РНБО Олега Гладковського Ігорем.

За даними журналістів, у "Оптимумспецдеталі" в НАБУ була своя людина - інформатор Євген Шевченко, який брав участь у низці операцій Бюро під прикриттям. Як виявилося, він інвестував близько 1 млн доларів в цей бізнес і фактично був зацікавленою особою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram