ГоловнаПолітика

Парубій незаконно давав слово Ірині Луценко на Погоджувальній раді Ради, - суд

Позивачем у справі виступав нардеп Сергій Власенко.

Парубій незаконно давав слово Ірині Луценко на Погоджувальній раді Ради, - суд
Андрей Парубий
Фото: Макс Требухов

Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправними дії спікера Верховної Ради Андрія Парубія з надання представнику президента Ірині Луценко слова для виступу на засіданнях Погоджувальної ради депутатських фракцій і груп у період з 5 лютого 2018-го по 8 квітня 2019 року.

Про це повідомляють на сайті суду.

"Приводом для прийняття Окружним адміністративним судом міста Києва такого рішення стало те, що, відповідно до закону України "Про Регламент Верховної Ради України", не передбачено надання на засіданнях Погоджувальної ради слова для виступу представникові президента України", - йдеться в повідомленні.

У задоволенні решти позовних вимог було відмовлено.

У суді нагадали, що позивачем у справі виступив народний депутат Сергій Власенко (фракція "Батьківщина"). Він просив суд визнати протиправними дії Парубія з самовільного надання слова для виступу представникові президента України на засіданнях Погоджувальної ради депутатських фракцій і внесення такого виступу до порядку денного.

Також Власенко просив суд зобов'язати спікера утриматися надалі від подібних дій і дотримуватися норм Конституції і Регламенту Верховної Ради.

Нагадаємо, 8 травня Парубій ініціював свій допит і прибув у Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру для зустрічі з прокурором у справі про нібито нецільове використання коштів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram