ГоловнаПолітика

Аваков пообіцяв Епіфанію захистити право громад на перехід у ПЦУ

Глави МВС та ПЦУ обговорили збереження миру і єдності в релігійному полі України.

Аваков пообіцяв Епіфанію захистити право громад на перехід у ПЦУ
Фото: mvs.gov.ua

Глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков 8 травня провів зустріч з предстоятелем Православної церкви України митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм.

Сторони обговорили збереження миру і єдності в релігійному полі України, повідомляє прес-служба МВС.

"Українська Церква - це дорогоцінне надбання українського народу, і цю загальну цінність українське християнство очікувало і завойовувало протягом сотень років. Тому захист її цілісності є одним з найвищих пріоритетів для держави", - зазначив Арсен Аваков.

Міністр внутрішніх справ також запевнив, що права громад на визначення і вільний перехід в Православну церкви України будуть захищені.

Зі свого боку митрополит Епіфаній вкотре наголосив, що його принципова позиція залишається незмінною: процес переходу громад повинен бути мирним і добровільним.

"Тільки з любов'ю і терпінням ми об'єднаємося в загальній українській православній сім'ї", - підсумував Предстоятель ПЦУ.

Нагадаємо, що Православна церква України була створена в кінці 2018 року на основі УПЦ Київського патріархату, УАПЦ і частини УПЦ Московського патріархату. Вона налічує близько 7 тисяч парафій.

Станом на 8 травня про перехід з УПЦ Московського патріархату в ПЦУ оголосили понад 500 релігійних громад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram