ГоловнаПолітика

Дружина Зеленського продає елітний пентхаус у Криму

Олена Зеленська придбала квартиру в 2013 році за ціну, втричі нижчою за ринкову, і в чотири рази нижчою ціни, за яку зараз продає житло.

Дружина обраного президента України Володимира Зеленського - Олена Зеленська - продає за 790 тис. доларів елітну квартиру в Криму, куплену 2013 році. Про це пише агентство Reuters.

У реєстрі прав на нерухоме майно Зеленська вказана чинним власником пентхаузу в Лівадії. Ця квартира була виставлена на продаж у квітні агентством нерухомості "Причал 82" за ціною 790 668 доларів, або по 5195 доларів за квадратний метр.

Трикімнатний пентхаус в житловому комплексі "Імператор" в Лівадії (близько Ялти в окупованому Криму) по сусідству з Лівадійським палацом на узбережжі Чорного моря Зеленська купила в квітні 2013 року за 163,893 тис. доларів. Про це свідчить декларація про доходи її чоловіка Володимира Зеленського та український реєстр прав на нерухоме майно.

ЖК "Імператор & quot;, де продається квартира Олени Зеленської
Фото: http://bestdeal.com.ua
ЖК "Імператор & quot;, де продається квартира Олени Зеленської

Квартира обійшлася Зеленській близько тисячі двісті шістьдесят-три долари за квадратний метр. У 2012 році, згідно з даними сайтів нерухомості, квартири в цьому комплексі продавалися за ціною від 3,5 до 4 тис. доларів за квадратний метр. За іншими даними, мінімальна вартість квадратного метра становить 2800 доларів.

"Кримський агент з нерухомості на умовах анонімності підтвердив, що квартири, які можна порівняти з квартирами в ЖК "Імператор", зазвичай продавалися за ціною від 2500 до 3000 доларів за квадратний метр, але ціна могла доходити і до 5000 доларів за метр", - сказано в повідомленні агентства.

Агентство не змогло з'ясувати, чому квартиру в 2013 продали за ціною, значно нижчою за ринкову.

Відзначається, що ні Зеленський, ні його дружина не відповіли на прохання про коментар. Олександр Буряк, який продав квартиру по телефону відмовив агентству в коментарі з цього приводу і не відповів на письмові запитання.

Агентство звернулося за коментарем до олігарха Ігоря Коломойського, якого пов'язують із Зеленським. "Коломойський висловив Reuters думку, що Буряк продав квартиру Зеленської дешево, оскільки його банк не мав ліквідності і йому необхідно було швидко отримати готівку. Він не навів доказів на підтвердження цієї думки", - йдеться в матеріалі.

Буряк - колишній депутат українського парламенту, який разом зі своїм братом Сергієм були контролюючими акціонерами Брокбізнесбанку, принаймні з 2010 року, поки вони не продали мажоритарний пакет акцій в середині 2013 року. Агентство відзначає, що неназвані колишні керівники Брокбізнесбанку перебувають під слідством за підозрою в привласненні грошей банку, починаючи з 2012 року. У той же час Reuters не може стверджувати, що під слідством перебуває саме Олександр Буряк. Сам він не відповів на питання з цього приводу.

Reuters також повідомляє, що, за даними виборчої комісії, Буряк був спостерігачем від Зеленського в рідному місті шоумена, Кривому Розі, на виборах президента 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram