ГоловнаПолітика

Порошенко зобов'язав передбачити 5% ВВП на оборону у 2020-22 роках

Президент активував відповідне рішення РНБО.

Порошенко зобов'язав передбачити 5% ВВП на оборону у 2020-22 роках
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко активував рішення Ради національної безпеки і оборони про пропозиції до бюджетної декларації на 2020-2022 роки щодо забезпечення нацбезпеки і оборони.

Згідно з указом №167 від 25 квітня, рішення РНБО також прийняли в четвер, 25 квітня. Раніше інформації про проведення засідання РНБО не було.

Міністерству фінансів доручено передбачити в бюджетній декларації на 2020-2022 роки видатки на забезпечення нацбезпеки і оборони в обсязі не менш ніж 5% від запланованого обсягу внутрішнього валового продукту з урахуванням прогнозного індексу інфляції.

Кабінету Міністрів доручено забезпечити фінансування, в тому числі на розвиток сектору безпеки і оборони, відповідно до принципів і стандартів НАТО і Євросоюзу, а також на створення і освоєння виробництва озброєння, військової техніки, боєприпасів, включаючи сучасне високоточне ракетне озброєння (ракетні системи і комплекси, в тому числі крилаті ракети).

Також уряд має підготувати і внести на розгляд Ради законопроект про внесення змін до держбюджету на 2019 рік для збільшення розміру грошового забезпечення військовослужбовців Держприкордонслужби, Служби безпеки та Управління державної охорони.

Нагадаємо, фінансування сектору оборони і безпеки у 2019 році сягне 200 млрд гривень.

2018 року оборонний бюджет склав 163 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram