ГоловнаПолітика

У ПАРЄ утворилася "коаліція голосів" на підтримку Росії, - Кулеба

Прихильникам повернення Росії в асамблею не вдалося домогтися зняття санкцій.

У ПАРЄ утворилася "коаліція голосів" на підтримку Росії, - Кулеба
Фото: kapital.com

У парламентській асамблеї Ради Європи утворилася "коаліція голосів", що підтримує повернення голосу російської делегації і поновлення росіян в інших правах у ПАРЄ. Про це написав дипломат Дмитро Кулеба на своїй сторінці у Фейсбуці.

"ПАРЄ проголосувала за резолюцію, якої хотіли Росія і її друзі. Але до неї включили критично важливу правку, якої хотіли України та її друзі. Решту вигідних нам поправок системно валила коаліція голосів, якої не було ніколи до цього, а тепер вона з'явилася", - написав Кулеба.

За словами Кулеби, резолюція не повертає росіян в ПАРЄ і не створює механізму для їх повернення в найближчому майбутньому. "Завдяки згаданій правці цей механізм, якщо буде створений, не скасує автоматично наявних повноважень ПАРЄ застосовувати санкції. А це головна вимога росіян. Але ще будуть дуже сильно пробувати скасувати. Словом, буде війна інтерпретацій", - написав Кулеба.

Дипломат зазначив "поглиблення лінії розколу Західна - Центральна/Східна Європа".

"Західну дратує, що східні сусіди заважають робити велику політику за правилами Заходу. І це стосується не тільки українського питання. Цікаво спостерігати, як провідні держави разом з лідерами РЄ, які традиційно вчать нас усього доброго і критикують за все погане, впадають у відверте лицемірство, маніпуляції і глухоту до протилежної думки, коли їм треба зробити те, що їм дуже сильно хочеться зробити", - написав Кулеба.

За даними LB.ua, може йтися про делегації Франції та Німеччини.

Нагадаємо, напередодні Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію "Про виклики перед Парламентською асамблеєю Ради Європи", яка спочатку мала на меті зняти санкційний тиск з Російської Федерації. За це рішення проголосували 105 членів ПАРЄ, 30 - проти, 16 утрималися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram