ГоловнаПолітика

Соболєв і Семенченко заявили про вихід з партії "Самопоміч"

"Швидше за все я буду створювати нову політичну силу", - заявив Соболєв.

Соболєв і Семенченко заявили про вихід з партії "Самопоміч"
Соболев и Семенченко заявили о выходе из партии "Самопомощь"
Фото: Тамара Шевчук

Народні депутати Єгор Соболєв і Семен Семенченко, які в 2014 році були обрані до Верховної Ради за списками партії "Об'єднання "Самопоміч", оголосили про намір вийти з партії.

Соболєв уже підписав відповідну заяву, її опубліковано на сайті політсили. Семенченко заявив, що зробить це найближчим часом.

"Я залишаюся у фракції "Самопоміч" до кінця каденції. Я вважав і вважаю, що, оскільки нас люди обрали як об'єднання, ми повинні бути разом до кінця каденції. Якщо, не дай, Боже, почнуться голосування, які суперечать моєму розумінню принципів політики, я тоді вийду з парламенту і напишу заяву про складання мандата", - розповів Соболєв журналістам у кулуарах парламенту.

При цьому він наголосив, що склав повноваження в керівництві "Самопомочі" і повідомив про рішення не йти з нею на вибори.

"У нас різні погляди на те, як представляти людей, якими методами боротися за їхні інтереси", - заявив Соболєв.

Депутат нагадав, що він - прихильник "більш радикальних методів тиску".

"Швидше за все я буду створювати нову політичну силу", - додав він.

Нагадаємо, напередодні, 9 квітня, лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий передбачив втечу нардепів з очолюваної ним фракції. За інформацією LB.ua, один із перших "перебіжчиків" - колишній журналіст Соболєв. Він підтвердив, що в нього є розбіжності з керівництвом партії, причому настільки великі, що він навіть планував балотуватися в президенти проти Садового.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram