ГоловнаПолітика

Порошенко призначив Кривоноса головою комісії, яку раніше очолював Гладковський

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Порошенко призначив Кривоноса головою комісії, яку раніше очолював Гладковський
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко призначив заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергія Кривоноса головою Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

Про це повідомляється на сайті президента.

Зазначається, що відповідний указ №114/2019 "Про зміну у персональному складі Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю" президент підписав у вівторок.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Раніше цю посаду обіймав перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський.

Кривонос - перший заступник командувача Сил спеціальних операцій Збройних сил. Він був кандидатом у президенти, але 6 березня зняв свою кандидатуру на користь Порошенка. 12 березня Порошенко офіційно представив Кривоноса як заступника секретаря РНБО.

Нагадаємо, 25 лютого команда журналістських розслідувань Bihus.Info представила фільм, в якому стверджується, що син Олега Гладковського Ігор разом з Віталієм Жуковим і Андрієм Кугою через фірми-"прокладки" постачали оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними цінами. Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить мінімум 250 млн гривень.

Поки що з усієї трійки затриманий тільки Рогоза. Він перебуває під судом у справі про шахрайство, не пов'язаній з "Оптимумспецдеталлю", і нещодавно отримав нову підозру в несплаті податків. Другий фігурант - Віталій Жуков - донедавна не мав статусу і значився як знайомий, який вивів Рогозу на Ігоря Гладковського.

Ігор Гладковський називає це розслідування фейком, але незважаючи на це, його батько був звільнений з посади першого заступника секретаря РНБО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram