ГоловнаПолітика

СБУ поновила справу щодо Саакашвілі

Кримінальне провадження відновили після річної перерви.

Служба безпеки України відновила розслідування проти колишнього президента Грузії, лідера політичної партії "Рух Нових сил" Михаїла Саакашвілі. Про це повідомив його адвокат Руслан Чорнолуцький на своїй сторінці в Фейсбуці.

Чорнолуцький оприлюднив лист Генеральної прокуратури, де йдеться про відновлення розслідування, яке вело Головне слідче управління СБУ в Києві та Київській області.

Зазначено, що розслідування відновлено постановою прокурора від 1 березня 2019 року "в зв'язку з необхідністю проведення слідчих і процесуальних дій у кримінальному провадженні".

Згідно з даними в Єдиному реєстрі судових рішень, в лютому СБУ отримала доступ до матеріалів справи Саакашвілі в рамках розслідування кримінального провадження про спробу захоплення влади в Україні.

Фото: Руслан Чорнолуцький
Фото: Руслан Чорнолуцький

"Згідно з матеріалами кримінального провадження, під час проведення акції протесту за адресою: м. Київ, вул. Михайла Грушевського, 5, радикально налаштовані особи планували використовувати фізичну силу, вогнепальну зброю та боєприпаси (гранати), димові шашки, палиці, щити, цеглу, шини, бензин для захоплення Верховної Ради України шляхом штурму в один з днів після 17 жовтня 2017 р., під час присутності там народних депутатів України. Метою захоплення було змусити народних депутатів під тиском людей зі зброєю проголосувати за імпічмент президента і за рішення про саморозпуск", - сказано в матеріалах клопотання СБУ.

Нагадаємо, розгляд справи стосовно Саакашвілі було призупинено 6 березня 2018 року в зв'язку з направленням у Нідерланди міжнародно-правових доручень Генпрокуратури про проведення слідчих дій з підозрюваним Саакашвілі.

У грудні 2017 року Генеральна прокуратура вручила повідомлення про підозру Саакашвілі в сприянні злочинній організації бізнесмена Сергія Курченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram