ГоловнаПолітика

"З Путіним не збираюся ні кашу варити, ні на риболовлю їхати", - Порошенко

Порошенко назвав візит Путіна в анексований РФ Крим порушенням суверенітету України.

"З Путіним не збираюся ні кашу варити, ні на риболовлю їхати", - Порошенко
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко прокоментував слова Путіна під час візиту до Криму про те, що з нинішнім керівництвом України "каші не зварити" і не досягти позитивного результату в розвитку двосторонніх відносин.

Про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова".

"Щодо того, що хтось з кимось там каші не зварить. Я не збираюся ні кашу варити і їсти, ні на риболовлю їхати, як деякі наші кандидати", - сказав голова української держави.

При цьому Петро Порошенко висловив упевненість у тому, що після президентських виборів в Україні Путіну доведеться відновити переговори про врегулювання конфлікту.

"Сьогоднішнє твердження Путіна про те, що він готовий співпрацювати з будь-яким кандидатом на виборах Президента України, крім Петра Порошенка, - це абсолютно чітка позиція, що до виборів Президента Путін буде ходити, молитися, просити, щоб у нас вибір українського народу залежав від Путіна, а не від українського народу. Моя чітка позиція: пане Путіне, ви цього не дочекаєтеся. Україна вже інша, й українці самі будуть визначати свою долю. Відразу ж після виборів Путін буде змушений забезпечити відновлення переговорів про реалізацію "мінських домовленостей" і про відновлення суверенітету України в Криму, перейти до розгляду та обговорення в Раді Безпеки ООН питання впровадження місії миротворців", - сказав він.

Петро Порошенко також назвав візит президента Росії Володимира Путіна в анексований РФ Крим порушенням суверенітету України.

Президент Росії Володимир Путні 18 березня під час візиту до окупованого Криму заявив, що в нього є лише непорозуміння з "нинішнім керівництвом України, з яким сьогодні навряд чи можна зварити кашу і домогтися якогось позитивного розвитку наших відносин".

Нагадаємо, 17 березня президент Петро Порошенко заявив, що відразу ж після президентських виборів зробить усе можливе, щоб звільнити Крим і повернути його Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram