ГоловнаПолітика

СБУ засекретила інформацію про перебіг розслідування стосовно Семочка

Слідчий не дав дозволу на розголошення даних.

СБУ засекретила інформацію про перебіг розслідування стосовно Семочка
Сергей Семочко
Фото: Публичные люди

Служба безпеки України засекретила інформацію про перебіг розслідування справи стосовно першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка. Про це йдеться у відповіді СБУ на запит агентства "Українські новини".

СБУ відмовилася відповісти, які встановлені терміни розслідування кримінального провадження і чи виносилися постанови про застосування заходів безпеки.

"Терміни досудового розслідування кримінальних проваджень визначені ст. 219 Кримінального процесуального кодексу. Відомості про обставини розслідування, зазначеного в запиті кримінального провадження, є таємницею досудового розслідування, і на цей момент не надано дозволу слідчого на їх розголошення", - сказано у відповіді на запит.

СБУ відмовилася повідомляти, чи спрямовувалися міжнародно-правові доручення в Росію в рамках цієї кримінальної справи.

Нагадаємо, раніше контррозвідка СБУ підтвердила наявність російського громадянства у цивільної дружини першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Семочка. 16 жовтня СБУ почала розслідування стосовно Семочка у справі про держзраду. Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом його незаконного збагачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram