ГоловнаПолітика

Міністр у справах ветеранів Фриз запропонувала Кабміну кандидатури своїх заступників

Першим заступником може стати командир "Альфи" Галаган.

Міністр у справах ветеранів Фриз запропонувала Кабміну кандидатури своїх заступників
Ирина Фриз
Фото: Укринформ

Міністр у справах ветеранів Ірина Фриз пропонує Кабінету Міністрів призначити своїм першим заступником першого заступника командира Центру спеціальних операцій "Альфа" Служби безпеки України Григорія Галагана.

Про це йдеться у відповіді секретаріату Кабінету Міністрів на запит агентства "Українські новини".

"Станом на 14.02.2019 у секретаріаті Кабінету Міністрів України оброблялися в установленому порядку відповідні матеріали про призначення... Галагана Г.О. першим заступником міністра у справах ветеранів", - сказано в повідомленні.

Указом Президента Петра Порошенка №79 від 23 березня 2018 року першому заступнику начальника Центру спеціальних операцій боротьби з тероризмом, захисту учасників кримінального судочинства та працівників правоохоронних органів Служби безпеки України Григорію Галагану було присвоєно звання генерал-майора.

У 2015 році він був нагороджений орденом "За мужність" III ступеня.

Крім того, Фриз пропонує призначити своїми заступниками "кіборга" донецького аеропорту Олександра Терещенка і колишнього керівника прес-служби Міністерства оборони Оксану Гаврилюк.

Відомо, що Терещенко брав участь в обороні Донецького аеропорту, де в жовтні 2014 року отримав поранення ока, втратив повністю праву руку і кисть лівої руки. На цей момент він очолює Миколаївську обласну організацію "Асоціація учасників і інвалідів АТО", працює заступником начальника Академії патрульної поліції із соціально-гуманітарних питань у Києві.

Також Терещенко є членом кількох громадських об'єднань ветеранів і власником Міжнародного благодійного фонду Олександра Терещенка.

Оксана Гаврилюк раніше 2,5 роки очолювала прес-службу Міноборони, на цей момент вона працює у благодійному фонді "Інформаційно-ресурсний центр".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram