ГоловнаПолітика

Порошенко передав Генсеку ООН листи українців із закликом звільнити військовополонених моряків

25 тисяч підписів зібрали за 5 днів.

Президент України Петро Порошенко у рамках робочого візиту до США провів зустріч з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутерришем, повідомляє прес-служба президента.

Глава держави передав генсеку ООН звернення від десятків тисяч українців, підписані зокрема Володимиром Жемчуговим, Ігорем Гордійчуком, Адою Роговцевою, Ігорем Козловським, Вадимом Свириденком, з проханням посилити тиск на Росію для звільнення з полону українських моряків і використовувати можливості, що надаються Генсеку Статутом ООН, у вирішенні цієї проблеми.

Петро Порошенко передав генсеку ООН листи із закликом звільнити заручників Кремля
Фото: прес-служба Петра Порошенка
Петро Порошенко передав генсеку ООН листи із закликом звільнити заручників Кремля

"Українці, які збирали підписи на підтримку наших моряків, просили мене передати вам ці звернення, враховуючи вашу важливу роль і можливості звільнення наших моряків, затриманих з порушенням всіх міжнародних норм. Це наполегливе прохання", - звернувся Президент до Генерального секретаря ООН і зазначив, що тисячі листів були зібрані за лічені дні.

Співрозмовники відзначили символічність дебатів в ГА ООН щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях України, які відбулися у 5-ту річницю російської агресії проти України.

Як відомо, Петро Порошенко 20 лютого перебуває з візитом у США для участі у засіданні Генеральної асамблеї ООН за пунктом порядку денного 67 "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України".

Нагадаємо, 25 тисяч українців і 62 організації попросили генсека ООН допомогти у звільненні українських моряків. Підписи зібрали за п'ять днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram