ГоловнаПолітика

25 тисяч українців і 62 організації попросили генсека ООН допомогти у звільненні українських моряків

Підписи зібрали за п'ять днів.

Фото: president.gov.ua

Майже 25 тисяч осіб і 62 організації підписали колективне звернення до генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша з проханням допомогти у звільненні українських моряків.

Про це на зустрічі з президентом Петром Порошенком сказав уповноважений з питань реабілітації учасників АТО Вадим Свириденко.

"Я разом з Ігорем Гордійчуком, Адою Миколаївною Роговцевою, Ігорем Козловським, Володимиром Жемчуговим ініціював лист-звернення до генерального секретаря ООН, в якому засуджуємо російську агресію проти України і вимагаємо негайного звільнення українських військовополонених. Зараз тут 24 532 підписи українців, а також підписи 62 організацій, які налічують 25 тисяч членів", - цитує Свириденка прес-служба голови держави.

Президент України теж підписав це звернення.

Фото: president.gov.ua

"Коли я дізнався про ініціативу, звісно ж, я захотів зустрітися і подякувати вам. Тому що це озброює українського президента, дипломатів, які зараз відіграють аж ніяк не менш важливу роль, аніж українські воїни на фронті, в захисті позиції України. Коли за такий короткий термін зібрано десятки тисяч підписів, думаю, це демонстрація позиції, наскільки є важливою і високо в пріоритеті дій української влади й українського громадянського суспільства, активістів, небайдужих людей стоїть повернення хлопців додому", - сказав Порошенко.

Голова держави наголосив, що мова не тільки про 24 українських моряків, а й про Олега Сенцова, Романа Сущенка, Володимира Балуха, Олександра Кольченка й інших політв'язнів, а також кримських татар.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі РФ у районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українські військові кораблі, які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя, а також 24 моряків. Зараз вони перебувають у Москві. Всі вони визнали себе військовополоненими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram