ГоловнаПолітика

Російський суд відхилив апеляцію на арешт ще однієї четвірки українських військовополонених моряків

Московський міський суд 20 лютого відмовився скасувати рішення Лефортовського районного суду про продовження термінів утримання під вартою до кінця квітня чергової четвірки українських військовополонених моряків.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов у фейсбуці.

Рішення стосується Андрія Артеменка, Андрія Ейдера, Василя Сороки та Олега Мельничука.

"Підсумковий результат розгляду скарг був передбачуваний, як і стосовно 16 військовополонених, чиї скарги  розглянули раніше", - заявив Полозов.

Нагадаємо, наприкінці листопада 2018 року російські прикордонники атакували три українські кораблі в районі Керченської протоки. В результаті атаки було затримано 24 особи. Всіх їх заарештували за звинуваченням у незаконному перетині кордону.

15 і 16 січня 2019 року Лефортовський районний суд Москви за клопотанням ФСБ продовжив арешт усім 24 українським військовополоненим морякам до кінця квітня.

Апеляції на це рішення Мосміськсуд розглядає стосовно четвірок. 7 лютого було прийнято рішення щодо Андрія Шевченка, Богдана Головаша, Сергія Попова та Володимира Терещенка; 12 лютого - Романа Мокряка, Євгенія Семидоцького, Андрія Оприска і Сергія Цібізова; 13 лютого - В'ячеслава Зінченка, Михайла Власюка, Дениса Гриценка, Андрія Драча; а також ще однієї четвірки - Сергія Чуліба, Юрія Без'язичного, Юрія Будзила і Богдана Небилиці.

Судове засідання щодо ще чотирьох осіб (Віктор Беспальченко, Владислав Костишин, Володимир Лісовий, Володимир Варімез) завершилося 18 лютого зняттям справи з розгляду з процесуальних підстав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram