ГоловнаПолітика

Російському слідчому висунули підозру за справи проти Яценюка і Яроша

Слідчого звинувачують за статтею про незаконне притягнення до кримінальної відповідальності.

Російському слідчому висунули підозру за справи проти Яценюка і Яроша
Арсений Яценюк
Фото: nfront.org.ua

Генеральна прокуратура України склала повідомлення про підозру слідчому Слідчого комітету РФ Артуру Найманову за незаконне притягнення до кримінальної відповідальності чотирьох громадян України, серед яких колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк і народний депутат Дмитро Ярош.

Про це повідомив "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні складено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.272 Кримінального кодексу за незаконне притягнення до кримінальної відповідальності, поєднане з обвинуваченням у вчиненні тяжкого злочину з фальсифікацією доказів слідчим Слідчого комітету РФ", - сказав прокурор відділу Генпрокуратури Олександр Новіков на брифінгу в п'ятницю.

За його словами, протягом розслідування було встановлено, що цей слідчий "за відсутності будь-яких доказів причетності громадян України до вказаних злочинів підписав постанову про притягнення до відповідальності як обвинувачених... Корчинського, Яценюка, Мазура і Яроша за ч.2 ст. 209 Кримінального кодексу РФ".

Нагадаємо, у 2015 році слідчий комітет РФ визнав Яценюка учасником чеченської війни і що нібито він удостоївся навіть найвищої нагороди Джафара Дудаєва.

Разом з Яценюком нібито воювала група інших громадян України, які зараз увійшли в "український політичний Олімп". Серед таких людей слідком РФ називав Дмитра Корчинського, Ігоря Мазура, Дмитра Яроша, Валерія Бобровича, Олега Тягнибока і його брата Андрія, Володимира Мамалигу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram