ГоловнаПолітика

Колишній в.о. глави ДФС Продан повернувся в Україну

Політик повідомив, що вже перебуває у Києві.

Колишній в.о. глави ДФС Продан повернувся в Україну
Мирослав Продан
Фото: Укринформ

Колишній в.о. голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан повідомив, що він уже повернувся в Україну і знаходиться у Києві.

Про це Продан написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Щойно повернувся до Києва. Курс лікування видався складним. Три хірургічні втручання під наркозом. Спасибі лікарям баварської клініки Bayreuth і особисто головному лікарю доктору Оліверу Понзелю. Діагноз українських фахівців, до яких неодноразово звертався, виявився частково помилковим. І тільки завдяки професіоналізму німецьких фахівців вдалося знайти справжню причину хронічного захворювання і призначити відповідне лікування. Лікування триває, але тепер не маю перебувати у медичному закладі", - повідомив екс-голова ДФС.

Він також зазначив, що передав Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі документи, які підтверджують, що він перебував на лікуванні.

"Підтвердження з клініки щодо захворювання передано в САП. Сподіваюся, не доведеться нікого переконувати, що найвідоміша державна клініка Баварії нічого не вигадала. Хочу зазначити, що відкладав операцію протягом п'яти років. Часу на здоров'я постійно не вистачало. Витрачати кілька днів відпустки на перебування у лікарні завжди було шкода. Вважав, що краще провести вільний час з дочкою і сім'єю. Після звільнення з посади в ГФС нарешті з'явилася можливість зайнятися проблемою, яка вже встигла перейти у хронічну стадію", - заявив Продан.

Нагадаємо, Продан виконував обов'язки глави ДФС з 3 березня 2017 року до 5 вересня 2018 року. Він почав керувати відомством після того, як щодо екс-керівника Романа Насірова почали розслідування, що призвело до відставки.

Продана звільнили після того, як в прокуратурі заявили про "грубі порушення" з його боку. За словами генпрокурора Юрія Луценка, розслідування щодо Продана розпочали в лютому 2018 року.

16 листопада САП повідомила Продана про підозру у незаконному збагаченні і викликала його на допит.

Продан пояснив, що не зможе прийти у САП, оскільки перебуває на лікуванні у Німеччині. Він відправив у САП відповідну медичну довідку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram