ГоловнаПолітика

Росії в ООН ніхто не вірить, - Порошенко

Президент України прокоментував рішення Радбезу ООН з приводу ситуації в Керченській протоці.

Росії в ООН ніхто не вірить, - Порошенко
Петр Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко заявив, що засідання Ради Безпеки ООН 26 листопада показало, що Росії ніхто не вірить. Заяву опубліковано на сайті голови держави.

Порошенко зазначив, що є чітко зафіксований факт агресії Російської Федерації проти України в Азовському морі. Президент наголосив, що володіє інформацією про ризики і загрози держави після російської агресії проти кораблів Військово-Морських сил України.

Порошенко зазначив, що на екстреному засіданні Ради Безпеки ООН міжнародне співтовариство не підтримало проект постанови, запропонований Росією, і не дозволило трактувати події в Керченській протоці як акт української агресії.

"Російський проект з тезою про те, що нібито Україна порушила російський кордон. Знаєте як її розглянули в Нью-Йорку? Відмовилися розглядати, тому що Росії ніхто не вірить. І це плід нашої роботи на створення світової коаліції на підтримку України. І Україна внесла свій проект, який підтримали абсолютною більшістю голосів", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що воєнний стан буде застосовано тільки в разі наземної російської військової агресії на території України. Верховна Рада ввела в дію указ про воєнний стан на позачерговому засіданні 26 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram