ГоловнаПолітика

Трамп про ситуацію в Керченській протоці: Мені не подобається те, що там відбувається

Над вирішенням конфлікту між Україною і Росією США працюють разом з Європою.

Трамп про ситуацію в Керченській протоці: Мені не подобається те, що там відбувається
Фото: EPA/UPG

США і Європа працюють над вирішенням конфлікту між Україною і Росією через недавні події у Керченській протоці. Про це в короткому коментарі журналістам заявив президент США Дональд Трамп, передає Голос Америки.

"Нам не подобається те, що там відбувається, в будь-якому випадку. Сподіваюся, що ситуація буде вирішена. Європа не в захваті і також працює над вирішенням. Ми всі працюємо над цим разом", - заявив президент США.

Раніше посол США в ООН Ніккі Гейлі заявила, що її заява із засудженням дій Росії відображає "занепокоєння Адміністрації США на вищому рівні".

"Кричуще порушення українського суверенітету в неділю є частиною поведінки Росії, включаючи спробу анексії Криму, порушення прав безлічі українців в Криму і розпалювання конфлікту, що забрав життя більш ніж 10 тисяч осіб на сході України. Немає ознак, що ця поведінка буде припинена", - зазначила Гейлі.

У Конгресі США засудили протиправні дії Росії в Азовському морі і закликали американського президента Дональда Трампа притягнути до відповідальності президента РФ Володимира Путіна.

Раніше Верховна Рада затвердила Указ Президента Петра Порошенка про введення воєнного стану на 30 діб у 10 прикордонних областях та водах Азово-Керченської акваторії.

Також український парламент звернувся до міжнародного співтовариства із закликом посилити санкції проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram