ГоловнаПолітика

НАБУ з'ясувало, хто встановив прослуховувальну апаратуру у синагозі

Конкретне відомство у бюро не назвали, "щоб не підривати довіру до правоохоронних органів".

НАБУ з'ясувало, хто встановив прослуховувальну апаратуру у синагозі
Фото: Роман Виленский

Національне антикорупційне бюро України встановило людей, які прослуховували центральну синагогу у Києві. Про це повідомляє прес-служба бюро.

"Щоб уникнути будь-яких спекуляцій і поширення перекрученої недостовірної інформації, Національне бюро заявляє, що візуальне спостереження за будівлею не здійснювало, жодних пристроїв для прихованого зняття інформації у приміщенні центральної синагоги Києва не встановлювало", - йдеться у повідомленні НАБУ.

Співробітники НАБУ вивчили відео, оприлюднене в інтернеті, де видно людей, які нібито стежать за синагогою.

"Особи, які ЗМІ назвали "агентами НАБУ", виявилися співробітниками іншого українського правоохоронного органу", - заявили в бюро і додали, що не називатимуть конкретне відомство, "щоб не підривати довіру населення до правоохоронних органів".

Нагадаємо, наприкінці жовтня Єврейська громада Києва звинуватила НАБУ у незаконному стеженні. Зокрема, головний рабин України і Києва Моше Реувен Асман повідомив про стеження за Центральною синагогою й вірянами. За його інформацією, для стеження використовувалися авто з підробленими номерами. Окрім того, у самій синагозі виявили пристрої зняття інформації. У НАБУ заявили, що не проводять незаконні слідчі дії щодо Єврейської громади Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram