ГоловнаПолітика

Суд виправдав члена Вищої ради правосуддя Гречковського

Суд визнав, що докази проти нього були отримані в результаті провокації.

Суд виправдав члена Вищої ради правосуддя Гречковського
Павел Гречковский
Фото: Макс Требухов

Шевченківський районний суд Києва визнав невинними члена Вищої ради правосуддя Павла Гречковського і арбітражного керівника Олега Шкляра.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Суд постановив, що в діях Гречковського і Шкляра немає кримінального злочину і кваліфікував всі докази такими, які були отримані в результаті провокації і не можуть використовуватися в суді.

Гречковського і арбітражного керівника Шкляра звинувачували в спробі шахрайського заволодіння коштами в особливо великих розмірах, а саме - 500 тис. доларів. За ці гроші Гречковський нібито повинен був забезпечити рішення в господарських судах на користь ТОВ "Богадар". Ця фірма запатентувала спосіб виготовлення квасу і квасного сусла. У 2016 році інша фірма-виробник оскаржувала реальність цих патентів.

У вересні 2016 року адвокат Климчук, який діяв від імені компанії "Богадар", під контролем правоохоронців передав Шкляру частину грошей і був затриманий.

Захист Гречковського і Шкляра обстоював версію про те, що Клімчук діяв не як адвокат, а як провокатор, оскільки він вже кілька разів був заявником в подібних справах.

На сьогоднішньому засіданні суд визнав, що Клімчук вчинив провокацію і, відповідно, - визнав низку доказів неприпустимими - тобто отриманими з порушенням законодавства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram