ГоловнаПолітика

Щоб припинити конфлікт на Донбасі, потрібне політичне рішення, - Хуг

Люди одностайні в бажанні припинити війну, говорить заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Щоб припинити конфлікт на Донбасі, потрібне політичне рішення, - Хуг
Александр Хуг
Фото: Макс Левин

Щоб покласти край конфлікту на Донбасі, необхідні політичне рішення і діалог з обох сторін. Про це на X Національному Експертному Форумі в Одесі заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг, передає кореспондент LB.ua.

«Якщо говорити про ОБСЄ, то ми визначаємо конфлікт в Україні як такий, що стосується не тільки України. Ми не раз говорили про необхідність реалізувати угоди, укладені між Києвом, Москвою і Донецьком з Луганськом. Від початку конфлікту ми кілька разів документували виконання цих угод у наших звітах», - заявив він.

При цьому Хуг зазначив, що остання тенденція показує, що немає необхідності в об'єднанні різних груп українців і думок. У всіх єдине бажання - закінчити війну, і це позитивний аспект.

«Конфлікт триває понад чотири роки. Українці кажуть, що це не їх конфлікт, вони в нього не вірять і не розуміють, чому він досі триває. Вони хочуть завершення конфлікту, і їх потрібно почути. Для цього необхідно дати політичні накази і забезпечити їх виконання на місцях. Тільки діалог дасть стабільне рішення для припинення вогню, який зараз все ще триває», - резюмував Хуг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram