ГоловнаПолітика

"Укроборонпром" повідомив про вогневі випробування нової версії танка Т-72

Його головна особливість - стрільба високоточними керованими ракетами.

Концернт "Укроборонпром" проводить вогневі випробування основного бойового танка Т-72АМТ, що є модернізованою версією Т-72А. Головна особливість цієї машини - здатність стріляти високоточними керованими ракетами "Комбат".

Про це повідомила прес-служба "Укроборонпрому".

Фото: ukroboronprom.com.ua

Виробник стверджує, що Т-72АМТ завдяки використанню високоточної зброї здатний знищувати бронетехніку супротивника на відстані до 5 кілометрів. Це удвічі далі, ніж у Т-72А. При цьому ракета "Комбат" може пробивати броню завтовшки 750 мм, проти неї не працює динамічний захист супротивника.

Т-72АМТ отримав також елементи динамічного захисту нового покоління і протикумулятивні решітки. Таке поєднання виявилося одним з найефективніших під час боїв на Донбасі й, відповідно, його впровадили у виробництво.

Новий танк отримав прилади нічного бачення з електронно-оптичними перетворювачами третього покоління для всіх членів екіпажу й нічний приціл. Машина обладнана двома цифровими радіостанціями із захищеними каналами зв'язку, а також сучасними супутниковими засобами навігації та камерою заднього виду.

Фото: ukroboronprom.com.ua

Модернізація торкнулася також ходової частини. Гусениці замінили на нові з гумовометалічним шарніром і огумованою біговою доріжкою для плавності ходу.

Танк також отримав батарею, яка дає змогу вести спостереження і відкривати вогонь з вимкненим основним двигуном.

Т-72АМТ - розробка Київського бронетанкового заводу, ракети "Комбат" - концерну "Луч".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram